Styning af træer

Styning af træer

Styning af træer

Styning af træer, også kaldet knudebeskæring, er en gammel kulturform, og ses ofte ved historiske alléer og på kirkegårde. Mest kendt er nok lindetræerne langs Frederiksberg Alle.

Hos Flittigmyre udfører vi styning af træer som en del af vores træpleje. Ved styning af træer skæres alle grene og skud helt ind til samme udgangspunkt og får mulighed for at starte forfra og vokse påny. Styning af træer kan siges at være en meget hård beskæring. Derfor bør det kun udføres på de træarter, som tåler det.

Beskæringsmetoden bruges også hvis træet har været udsat for topkapning. Topkapning af træer foregår ved at skære toppen af kronen over (typisk for at få mere lys), men er enormt skadeligt for træet. Træet åbnes nemlig op, og der er derfor stor risiko for angreb fra svamp og råd. Det er ikke en fagligt forsvarlig fremgangsmåde. Derfor er det absolut en metode, vi fraråder.

Hvis du har et træ som tidligere har været topkappet, kan en styning være eneste alternativ til en fældning.

Dine træer i professionelle hænder

Styning af træer er en proces. For det bedste resultat bør man, afhængig af art og træets helbred, skære nye skud ned, samt fjerne eventuelt døde hovedgrene, med 1-2 års mellemrum – typisk om vinteren. Herved opnås de bedste forudsætninger for at danne den karakteristiske knudebeskæring, som giver træet et unikt udseende.

Styning af træer bør altid udføres af professionelle, da der er en lang række faktorer der afgør, hvordan, hvornår, hvor ofte mv. at træerne skal stynes. Træets alder, træets art, træets størrelse, træets helbred og lignende, er alle vigtige at have in mente.

Hos Flittigmyre har vi gennemgående erfaring med styning af træer, og kan derfor tilbyde grundig rådgivning og planlægning, samt professionel beskæring og pleje af jeres træer.

Kontakt os i dag for indledende dialog

Styning af træer skal planlægges og hos Flittigmyre lægger vi desuden altid vejen forbi og besigter ethvert projekt, før det påbegyndes. Skal I bruge styning eller anden beskæring, så tøv ikke med at kontakte os allerede i dag. Så lægger vi sammen en plan og vi giver naturligvis også et uforpligtende tilbud på en løsning. Vi kan kontaktes på telefon 81 81 75 81 eller gennem formularen her på siden.

Rådgivning i hele Danmark

Skal vi tage en snak?

Har du brug for professionel rådgivning om træpleje og -bevarelse? Kontakt os i dag for at drage fordel af vores ekspertise inden for træbeskyttelse, landskabsarkitektur, beskæring, biodiversitetsfremme og meget mere.

Ring til os på 81 81 75 81, send en e-mail eller udfyld kontaktformularen for at få skræddersyet rådgivning. Vi dækker hele Danmark (også Bornholm).

Moses – arborist: moses@3enighed.dk

Fanny – landskabsarkitekt: fanny@3enighed.dk

Udfyld kontaktformularen