Elektronisk rådmåling

Elektronisk rådmåling

Elektronisk rådmåling

Elektronisk rådmåling, ved hjælp af f.eks. PiCUS Sonic Tomograph kan hjælpe med at diagnosticere skader i træer, såsom hulrum og eller rådangreb. Ved at bruge teknologi som lydbølger kan man opdage strukturelle ændringer i træet uden at påføre træet yderligere skade.

Ved at identificere potentielle problemer tidligt kan man træffe foranstaltninger for at forhindre yderligere skade. Det gør det muligt at implementere passende pleje- og vedligeholdelsesforanstaltninger for at bevare træets sundhed.

Hvis målingen viser alvorlige skader eller svagheder i et træ og disse flugter med arboristens øvrige observationer på stedet kan man træffe en beslutning på et mere oplyst grundlag.

Den elektroniske rådmåling kan således ikke stå alene eller være eneste grundlag før et træ dødsdømmes.

Når man har identificeret problemområderne, kan man målrette eventuelle tiltag eller behandlinger for at afhjælpe de påviste problemer, og dermed bevare træets levetid og dets vigtige habitater. Der er som regel mange skridt fra at fuldkronet træ identificeres som et risikotræ, til det må fældes og fjernes helt. Her kan rådmålingen være med til bestemme omfanget og tidslinien på tiltag, for at bevare træet sikkert længst muligt. Til glæde for både mennesker og biodiversitet.

Samlet set giver elektronisk rådmåling et mere præcist og ikke-invasivt billede af træets tilstand, hvilket hjælper os specialister i risikotræer med at træffe informerede beslutninger vedrørende træpleje og fremtidig vedligeholdelse.

Rådgivning i hele Danmark

Skal vi tage en snak?

Har du brug for professionel rådgivning om træpleje og -bevarelse? Kontakt os i dag for at drage fordel af vores ekspertise inden for træbeskyttelse, landskabsarkitektur, beskæring, biodiversitetsfremme og meget mere.

Ring til os på 81 81 75 81, send en e-mail eller udfyld kontaktformularen for at få skræddersyet rådgivning. Vi dækker hele Danmark (også Bornholm).

Moses – arborist: moses@3enighed.dk

Fanny – landskabsarkitekt: fanny@3enighed.dk

Udfyld kontaktformularen